Destinataris: Treballadors en actiu amb els següents convenis:
47 Oficinas de Farmacia
62 Servicios de atención a las personas dependientes y desarrollo de la promoción de la autonomía personal
116 Acción e intervención social
126 Sanidad Privada
719 Investigación biomédica
807 Clínicas veterinarias
933 Naturopatía
Objectius: Dissenyar dietes específiques per a cada situació, quant a estat de salut i etapa de la vida, en base a les necessitats de l'organisme i aspectes nutricionals.
Continguts:
1. ANATOMIA I FISIOPATOLOGIA DELS APARELLS DIGESTIU I ENDOCRÍ.
1.1. El sistema digestiu.
1.2. Patologies digestives.
1.3. El sistema endocrí.
1.4. Patologies endocrines.
2. ALIMENTACIÓ I NUTRICIÓ.
2.1. Principis de Nutrició.
2.2. Carbohidrats i fibra dietètica.
2.3. Lípids.
2.4. Proteïnes.
2.5. Vitamines.
2.6. Minerals.
2.7. L'aigua.
2.8. Procés de la nutrició.
3. GRUPS D'ALIMENTS.
3.1. Els aliments i la seva composició.
3.2. Classificació dels aliments.
3.3. Aliments de servei.
3.4. Aliments nous.
3.5. Additius alimentaris.
3.6. Llet i productes lactis.
3.7. Carns, ous i peixos.
3.8. Llegums, tubercles i fruits secs.
3.9. Hortalisses i fruites.
3.10. Greixos i olis.
4. ALIMENTACIÓ I SALUT.
4.1. Alimentació saludable.
4.2. Normes que regeixen l'equilibri nutritiu.
4.3. Característiques de l'equilibri nutritiu.
4.4. Principals relacions entre energia i nutrients.
4.5. Equilibri alimentari.
4.6. Guies alimentàries o dietètiques.
4.7. Dieta mediterrània.
4.8. Importància de l'alimentació i la seva relació amb la salut.
4.9. Mites i errors sobre la limitació.
5. DIETES A LES DIFERENTS ETAPES DE LA VIDA.
5.1. Alimentació en la dona adulta.
5.2. Alimentació infantil.
5.3. Alimentació en l'adolescència.
5.4. Alimentació en la tercera edat.
6. DIETES TERAPÈUTIQUES.
6.1. Dietoteràpia.
6.2. Dieta de protecció gàstrica.
6.3. Dieta astringent.
6.4. Dieta per a pacients diabètics insulinodependents o amb hipoglucèmies orals.
6.5. Dieta hipocalòrica.
6.6. Dieta per a la insuficiència renal crònica.
6.7. Dieta de protecció biliar.
6.8. Dieta per dislipèmies.
6.9. Dieta baixa en sodi.
6.10. Nutrició enteral i parenteral. |