OBJECTIUS GENERALS
Proporcionar els coneixements bàsics sobre les al·lèrgies i les intoleràncies alimentàries.
OBJECTIUS ESPECÍFICS
- Conèixer la gestió dels al·lèrgens en la restauració col·lectiva per a la prevenció de reaccions adverses.
- Conèixer els requeriments de la legislació específica.
- Saber atendre les necessitats específiques de les persones amb al·lèrgies i/o intoleràncies alimentàries.
CONTINGUTS
1. Conceptes generals
1.1. Reaccions adverses a aliments: classificació.
1.2. Intoleràncies
1.3. Al·lèrgies
1.4. L’anafilaxia
1.5. Situacions de risc
1.6. On trobem els al·lèrgens
2. Gestió del risc
2.1. Principis bàsics
2.2. Diagrama de gestió
2.3. Bones pràctiques
2.4. Contaminació creuada
3. Aplicació pràctica del nou reglament d’etiquetatge dels productes alimentaris. “L’etiquetatge nutricional”
3.1. Introducció: el nou Reglament 1169/2011
3.2. Etiqueta i etiquetatge
3.3. Responsabilitats
3.4. Informació alimentària obligatòria:
3.5. Denominació de l'aliment
3.6. Llistat d'ingredients
3.7. Substàncies o productes que poden produir al·lèrgies o intoleràncies
3.8. Quantitat de determinats ingredients
3.9. Quantitat neta
3.10. Data de durada mínima o data de caducitat
3.11. Condicions especials de conservació i/o d'utilització
3.12. Nom, raó social i adreça de l'operador
3.13. País d'origen o lloc de procedència
3.14. Forma d'utilització
3.15. Grau alcohòlic
3.16. Lot
3.17. Distintius d'origen i qualitat agroalimentària
3.18. Informació nutricional. Etiquetatge nutricional, d’obligat compliment des de desembre de 2016
3.19. Aplicació pràctica de normatives d'aplicació sectorial |